Logo mobilsida999

Polisens genombrott: Metoden som minskar inbrottsrisken

Polisen har dna-märkt saker i över 1.000 hushåll i Stockholm och enligt utvärderingen minskade detta risken för inbrott. Områdena som testades var Danderyd, Sticklinge på Lidingö och Fornudden i Tyresö. Projektet sponsras av flera försäkringsbolag och har nyligen utvärderats av Malmö Högskola, enligt SVT.
De sammanlagt 1.500 hushåll som ingår i projektet har utrustats med så kallat märk-DNA, vilket är en vätska som kan penslas på de ägodelar man väljer. Vätskan innehåller ett unikt dna som gör att sakerna, om de stjäls och återfinns, kan spåras tillbaka till den som blivit bestulen, skriver SVT. Genom märkningen kan man då lättare koppla en gärningsman till stölden och därigenom klara upp brottet.
Se artikeln i SvD

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Etikettmoln